Bocsi, hogy már nagyon rég nem frissítettem, de sajnos időm nem volt rá.
A múlt héten Emő, Boró és én kimentünk Taplocára, a kutyamenhelyre. Mivel Borónak elveszett a kutyája gondoltuk megnézzük, neme került be oda, de sajnos nem. Na de viszont Boró kiválasztott magának egy kutyát, amit ma vittek hozzá.
 Meg kellett nyírbáljuk kicsit, mert össze-vissza volt a szőre és pár helyt össze volt csomósodva. Mivel kutyafésű nem volt. Na, de azért szép lett a kis kutyus.
 Szegényke még kicsit fél. Kicsit túl sok volt neki ez az egész, hogy egy teli kutyás helyről, egy nyugodt kutya mentes helyre került. A szomszéd kertjébe nézegetett át, mert ott volt egy kutya.
 Na és akkor eljött az én időm. Boró bement a házba. Emő, Boró tesójával játtszodott, és én akkor minden erőmet a kutyához fordítottam.
 Boró adott neki valami kolbászt, Pufi nem rágta meg, hanem egybe lenyelte és ki is hányta. Boró elvitte egy helységre, de Pufi megtalálta és kezdett oda menni.
 Amikor először ment oda, hiába mondtam neki, hogy nem szabad, akkor is ott volt. Elzártam majd pár másodperc múlva kiengedtem. Egybél irány a kolbászhoz, úlból csak süket fülekre találtam, ezért megint elzártam. Pár másodpersz majd ki. Most a közelébe se ment. Így megváltozott a helyzet, én kezdetm el oda menni, kíváncsi voltam, hogy mit csinál, oda ment megszaglázta, majd kiadtam a parancsszót:- Ne, nem szabad!. Rögtön elment és nem ment oda többet.
 Aztán elkezdtem simogatni, majd felálltam és elmentem tőle úgy 10 méterre. Ő feküdt a földön és nézett, majd újból kiadtam egy másik parancsszót:-Gyere ide!. Sokat gyakorlgattam vele, és már egész jól tudja. Tehát nem potyába fárasztottam ki magam szellemileg:D.
 Majd még lesz beszámoló a fejlődédéről, addig is képek:
 
 Ma apum, Viki, Molly és én kimentünk a mezőre. Aval a reménnyel, hogy hátha megtaláljuk a múltkor ottfelejtett pórázt. Pár kép, akkorról amikor elindultunk, merthát hazafele kicsit átalakultak a kutyusok!:::::
Na és akkor kezdődjön a történet::::
  1. Kiértünk a mező tetejére, útközben Molly és Viki madarat próbált vadászni, nem nagy sikerrel. Szétnéztünk, de sehol nem találtuk a pórázt, sajnos. Azt már valaki összeszedte.
  2. Nem ültünk a mező tetején sokat, mivel nagyon fújt a szél. Elindultunk lefele. Viki és Molly el volt engedve, és egyszerre mind a ketten megláttak valamit és elkezdtek futni és ugatni. Apum és én nem láttuk, hogy mi volt az mert kisebb domb volt és az alatt volt az a valami... Elkezdtem futni, hogy lássam mi van ott. Szerencsére nem volt semmi állat, sem bárány se kutya se semmi. Egy traktor volt és az emberek a friss ganét hányták le róla. Viki meglátta a gané dombokat és uccu neki, belefeküdt, mint amikor télen a hóban szokott hemperegni. Mind a két oldala tiszta gané lett, csak úgy bűzlött. Molly okosabb volt még oda sem ment a ganéhoz. Pár ganés kép:))::::
  3. Tovább mentünk, már majdnem az aljánál voltunk, Viki tiszta gané volt. Errefel a disznó meglátott egy olyan 10 cm- es kis tócsát, ami persze tiszta sár volt és hát Viki imádja a vizet, így még ebbe a kicsi tócsába is belefeküdt.
Még sárosabb lett a drága. Úgy nézett ki mint akit most fürösztöttek volna meg egy sáros vízben. Pár kéép:::
  4. Aztán mentünk tovább. Megláttam egy nagyobbacska vizet, és volt az az ötletem, hogy fürödjenek meg abban, hisz úgyis már eléggé vizes volt Viki, és nagyon mocskos úgyhogy bevettük a kanyart arra fele:). Nagyon élvezte Viki. Ennyire bolond kutyát még nem láttam, mind Viki, hogy ennyire IMÁDJA a vizet:)). Mollynak ez volt élete első vízzel való találkozása. Eleinte csak a szélén mászkált, de aztán kezdett meg bátrodni és ő is élvezte. Máskor is el kell ide jöjjünk, csak lehet, hogy addigra már felszárad:(. Kicsit arrébb volt egy nádas hely, én mondtam apumnak, hogy az nem jó mert süllyed, de azért sem hallgatott  rám:D. Viki és Molly bele. Nemszeretem azt mondani, hogy én megmondtad, deee: - én megmondtam-. Viki szerencsére gyorsan kitudott jönni. Molly kicsike eröldödött aztán valahogy ő is kijött. És megint vissza a másik vízhez:). Találtunk egy fa darabot és Vikivel kicsit apportoztunk. Nagyon ügyesen csinálta, hozta vissza és rakta le. Otthon a szárazföldön nem rakja le a földre egyfojtába fordítja el a fejét. Szóval most nagyon ügyes volt, és ilyen még sosem volt neki, hogy vízből kelljen hoznia a játékot:D. Sajnos Viki így sem tisztult meg...:)... Egy jó pár kéép::::::x
ÉÉÉsss végül egy videóóó::::
 
  Ma apumnak nagyon sok elfoglaltsága volt, így Vikivel és Mollyval sem tudtam sokat foglalkozni. De én nem adtam fel. Mivel imádom a kutyákat, és őket tanítani. Kuki ketrecen belül volt én meg a ketrecen kívül, és így tanítottam neki az - ül, fekszik- parancsszókat. Eléggé jól megtanulta. Kirának meg azt tanítottam, hogy minél hosszabb ideig álljan szépen, standardban, mivel a kiállításon ez is fontos. Nem mindtha vinnén most kiállításra, de azért jó, ha tudja, elvégre ő egy "show" kutya.
 Pár kép Kiráról és Kukiról:
Éééés egy rövidke videó, arról, hogy mit tanult Kuki:
 
 Ma sétálni voltam Vikivel és Mollyval. Először Viki volt a soros. Vele kimentem a mezőre is. Készítettem pár képet, azelőtt amielőtt elengedtem volna, és össze nem sározta volna magát.
 :
 Aztán elengedtem, és kis idő elteltével talált egy nagy tócsát, amibe egyből belefutott és hát így lett a gyönyörű golden szőrű Vikiből, egy " rút kis kutya".
 :
 De azért ennél sárosabb is lehetett volna.
Mollyval csak az
úton sétáltunk. Van videó is, de ne olyan érdekes, azt majd felrakom, de most nincs időm rá. Amikor visszamegyek a városba, akkor majd felrakom. Addig is pár kép:
 
 Végre szántam arra időt, hogy megnézzem az Újholdat. Szerintem, aki megnézi annak sok önbizalmat "ad" ez a film. Ajánlom mindenkinek!. Nekem ez jobban tetszett mint, maga az Alkonyat. Nagyon tetszik benne az, hogy nem egy olyan film, ahol minden egy végbe megy semmi izgalom nélkül. Nagyon izgalmas kezd lenni a közepétől. Ez tetszik egy filmben, ha vicces és izgalmas. Igaz ez a film nem sorolható a komédiákhoz, bár nekem azok a kedvenceim, mégis megnéztem ezt, mivel nagyjából minden emberkének tetszik. Visszatérve az izgalomhoz...már nagyon várom, hogy jelenjen meg az Eclipse, magyarul Napfogyatkozás, mert a film evel a mondattal végződött: "-Bella, hozzám jösz?". -vagy valami ilyesmi. Szóval nem fejeződött be a film, nagyon örülök, hogy egy regény sorozat alapján készül a Twilight Saga, hisz érdekesebb, ha ugyanazokkal a szereplőkkel van sok film, de mind más történetet hoz a néző szeme elé.
 - Nem tudom, hogy mennyire írtam normális szöveget, de sebaj, a lényeget kilehet venni belőle:)):D....Kis ízelítő a filmből:
 
 Ma Hétfő van..UHH. Mamám, tatám és az uncsim 3 napot voltak itt, és ma mentek el egy + utassal, apum tesójával, Jutkával. Persze ő majd Zilahtól megy Magyarba egy másik ismerősével.
 Szombat reggel 6-kor költött a fix telefon, mert egy nappal azelőtt azt akartam, hogy keljek fel és menjek le futni, pedig hülye ötlet volt ez a 6-kor felkelés, mivel már akkor utdtam, hogy másnap úgysem fogok felkelni..és hát ez így is volt. Még 1 órát aludtam, aztán 7-kor megébredtem, nem tudtam többet aludni. Egyfolytába hívogatni akartam mamámékat, hogy hol vannak. Aztán megérkeztek. Nagyon jól telt ez a 3 nap velük. Az egyik délelőttöt aval töltöttük az uncsimmal, hogy én kipingáltam, ő modellkedett én meg fotóztam. Elég jó fotók lettek, de nem szeretném ide kirakni. Egy csomó hülye videó is készült, például arról, hogy tatám, hogy horkol, vagy hogy mindenki egy telefonon beszélt a másik uncsimmal, Alexel, aki úgy tudta, hogy Anett szavalóversenyen van, mert hanem kiverte volna a hisztit, ha megtudja, hogy itt van Csíkban.
 Aztán a sok videó közepette vettem észre, hogy mégis csak felmennek a videók a gépre. Eddig nem mentek fel, aztán elkezdtem feltölteni a múlt héti videókat, amikor Vikivel és Mollyval voltam sétálni. Meg még volt egy csomó olyan videó, ami még a télen készült, csak nem tudtam felrakni.
 De hát most ideőt szántam rá és sorjába megvagdostam és felraktam a youtube-ra:D
 Hát itt vannak:
    1. Molly a pórázzal (erre nem volt megtanítva, a nagy séta után úgy elfáradt, hogy azt sem tudta mit csináljon, de végül arra jutott, hogy a pórázt el nem hagyja és vele alszik:D)
  2. Felhők
   3. Kira és Sámán játszik, a maguk módján, eléggé durván, de hát így játszanak a huskyk, de legtöbb esetben minden kutya.
   4. Maya és Sámán énekel:)
   5. Viki és Molly örül, hogy még tavasszal is maradt egy kis hó
     6. Versenyzek Vikivel és Mollyval
 
Amikor a Jóisten kinyitott egy ablakot, meglátott engem és megkérdezett:

- Gyermekem, mi a legnagyobb kívánságod a mai napra?

Én azt válaszoltam:

- Uram, arra kérlek, vigyázz arra, aki olvassa ezt az üzenetet , és a családjára és barátaira is, mert megérdemlik, és nagyon szeretem őket.

Isten szeretete olyan, mint az óceán: a kezdetét láthatód, de a végét nem. Ez a levél aznap fejti ki hatását, amikor megkapod.

Egyeseknek badarságnak tűnhet.  Nézzük meg közösen, hogy működik-e.
ANGYALOK IGENIS LÉTEZNEK, de, mivel nem mindig van szárnyuk, nem ismerjük fel őket. Ezeket a szárny nélküli-angyalokat BARÁTOKNAK nevezzük...